Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede, med forskellige stærke, aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette her. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og så topper vi herlighederne med sort sesammayonnaise og frisk glaskål. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min.
Tilsæt pak choi og salt, og steg videre i 2 min, eller indtil møre.
Overfør til en skål.
Imens, skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsæt grøntsager, sojasauce og sukker, og steg i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med glaskål.
Dryp med sesammayonnaise.