Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
500 g
Bagekartoffel
½ g
Cannellinibønner
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Røget paprika
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
½ g
Chiliflager
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Bredbladet persille
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Æble
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Skyl bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Hak persille fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland glaskål, æble, persille, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt røget paprika, madlavningsfløde, vand [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret cannelinibønnemos, laks og glaskålssalat på tallerkener.
Top laks med paprikasauce.