Gyldenstegt dorade og sprød prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegt dorade og sprød prosciutto

Gyldenstegt dorade og sprød prosciutto

med knuste kartofler og urtesauce

Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, lige siden du så den spændende titel. Vi ovnbager knuste kartofler og topper dem med hvidløgsolie, ost og prosciutto. Samtidig steger vi doraden vidunderligt sprød, og laver en cremet urtesauce med skalotteløg, madlavningsfløde, dild, purløg og citron.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Dorade

(Indeholder Fisk)

400 g

Små kartofler

50 g

Prosciutto

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

½ stk

Citron

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Grønne bønner

1 pose

Dild

1 pose

Purløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3675 kJ
Kalorier (kcal)878 kcal
Fedt56.7 g
Mættet fedt25 g
Kulhydrat61.9 g
Sukker8.7 g
Protein65.8 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Skær ender af grønne bønner, og skyl spinat.

Hak hvidløg, skalotteløg, dild og purløg fint. 

Steg grønne bønner
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner i 2-3 min.

Tilsæt spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil den begynder at falde sammen. Krydr med et stort nip salt og peber, overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Knus kartofler
3

Bland hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Tag kartofler ud af ovnen, når de har 10 min tilbage. Knus let med bunden af en skål eller stegepande, og top med hvidløgsolie og finrevet ost. Bag videre i 10 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 5-8 min, eller indtil sprød.

Steg fisk
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.

Vend forsigtigt, og steg videre i 1 min. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav urtesauce
5

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt madlavningsfløde, dild, purløg, et stort skvæt citronsaft, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.

Server
6

Anret kartofler, fisk, spinat og grønne bønner på tallerkener. 

Top kartofler med smuldret prosciutto og fisk med urtesauce.