Sataykarry
med grønne linser, chilistegt pak choi & hvidløgsris
Sataykarry med peanutbutter, kokosmælk og lime er en populær og velsmagende asiatisk ret. Den vidunderlige karryret indeholder masser af lækre ingredienser som grønne linser, rødløg, peberfrugt og ingefær. Herligt tilbehør med masser af farve og smag er chili-stegt pak choi med cashewnødder!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
1 stk
Peberfrugt
4 g
Ga-Laksa
100 ml
Kokosmælk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rødløg
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Lime, økologisk
½ stk
Rød chili
20 g
Cashewnødder
100 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Forårsløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Fremgangsmåde
Riv ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær pak choi i kvarte på langs. Hak cashewnødder groft. Skær peberfrugt i kvarte. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Hak peanuts groft. Skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg cashewnødder, pak choi og chili i 3-4 min, og overfør til en skål.
Skyl linser under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg peberfrugt, peanuts, rødløg, linser, Ga-Laksa og resterende ingefær i 2-3 min.
Tilsæt peanutbutter, kokosmælk og sojasauce til stegepanden, og lad simre i 5 min. Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris og sataykarry i dybe tallerkener. Top med pak choi.