Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce

Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce

med ovnbagte kartofler og grønne bønner

Vi håber at I har gemt denne opskrift til weekenden, her byder vi nemlig på et sandt festmåltid. Vi topper laks med hakkede pistacienødder og panko, og lader den ovnbages gylden, inden vi topper den med bearnaisesauce. Samtidigt bager vi kartofler, som vi derefter vender med smør og frisk estragon. Vi laver også en frisk salat med syltet skalotteløg, stegte grønne bønner og ristede pinjekerner.

Tags:
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Fisk
Nødder
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

15 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

80 g

Bearnaisesauce

(Indeholder Mælk)

1 pose

Estragon

400 g

Små kartofler

150 g

Grønne bønner

½ stk

Citron

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Skalotteløg

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3649 kJ
Kalorier (kcal)872 kcal
Fedt59.4 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat46.4 g
Sukker7.6 g
Protein35.8 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Sylt løg
2

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland skalotteløg, citronsaft [1 spsk | 2 tsk] salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil til side.

Skær ender af grønne bønner, og hak i 2 cm stykker.

Steg grønne bønner
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil møre, og overfør til en skål. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.

Tilbered laks
4

Hak pistacienødder fint.

Bland salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] panko [1/2 pose, 2P] og pistacienødder i en lille skål.

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. Fordel pistacienødder ovenpå, og pres forsigtigt, så de sidder fast. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Varm bearnaisesauce
5

Imens, hak estragon groft.

Skyl salat.

Opvarm en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt bearnaisesauce og vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend kartofler med smør [1 spsk | 2 spsk] og estragon på bagepladen.

Vend salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], grønne bønner og pinjekerner i skålen med skalotteløg.

Server
6

Anret laks, kartofler og salat på tallerkener. 

Top laks med bearnaisesauce.