Skip to main content
Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce

Pistaciepaneret laks og bearnaisesauce

med ovnbagte kartofler og grønne bønner

Vi håber, at I har gemt denne opskrift til weekenden, for vi byder nemlig på et sandt festmåltid! Vi topper laks med hakkede pistacienødder, og lader den ovnbage gylden, inden vi topper med bearnaisesauce. Samtidigt bager vi kartofler, som vi derefter vender med smør og frisk estragon. Vi laver også en frisk salat med syltet skalotteløg, stegte grønne bønner og ristede pinjekerner.

Allergener:
Tree nuts
Gluten
Hvede
Pesce
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

15 g

Pistacienødder

12.5 g

Panko

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

400 g

Små kartofler

80 g

Bearnaisesauce

10 g

Pinjekerner

60 g

Blandet salat

150 g

Grønne bønner

1 stk

Estragon

½ stk

Rødbeder, forkogte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Olie til panering

2 spsk

Vand til sauce

1 spsk

Smør til kartofler

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3964 kJ
Kalorier (kcal)948 kcal
Fedt63.6 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat110.5 g
Sukker66.6 g
Kostfibre24.2 g
Protein36.1 g
Kolesterol100 mg
Salt3.1 g
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt løg
2

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver citron.

Bland skalotteløg, et skvæt citronsaft, salt og sukker i en stor skål, og stil til side.

Skær ender af grønne bønner, og hak i 2 cm stykker.

Steg grønne bønner
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner med salt i 3-4 min, eller indtil møre, og overfør til en skål.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.

Tilbered laks
4

Hak pistacienødder fint.

Bland salt, olivenolie, panko og pistacienødder i en lille skål.

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. Fordel pistacienødder ovenpå, og pres forsigtigt, så de sidder fast.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Varm bearnaisesauce
5

Imens, hak estragon groft.

Skyl salat.

Skær rødbede i 1 cm tern.

Opvarm en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt bearnaisesauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend kartofler med smør og estragon på bagepladen.

Vend salat, rødbede, olivenolie, salt, grønne bønner og pinjekerner i skålen med skalotteløg.

Server
6

Anret laks, kartofler og salat på tallerkener.

Top laks med bearnaisesauce.