Vi håber, at I har gemt denne opskrift til weekenden, for vi byder nemlig på et sandt festmåltid! Vi topper laks med hakkede pistacienødder, og lader den ovnbage gylden, inden vi topper med bearnaisesauce. Samtidigt bager vi kartofler, som vi derefter vender med smør og frisk estragon. Vi laver også en frisk salat med syltet skalotteløg, stegte grønne bønner og ristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
15 g
Pistacienødder
12.5 g
Panko
1 stk
Skalotteløg
250 g
Laksefilet
400 g
Små kartofler
80 g
Bearnaisesauce
10 g
Pinjekerner
60 g
Blandet salat
150 g
Grønne bønner
1 stk
Estragon
½ stk
Rødbeder, forkogte
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til panering
1 spsk
Olie til panering
2 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Smør til kartofler
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citron.
Bland skalotteløg, et skvæt citronsaft, salt og sukker i en stor skål, og stil til side.
Skær ender af grønne bønner, og hak i 2 cm stykker.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner med salt i 3-4 min, eller indtil møre, og overfør til en skål.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.
Hak pistacienødder fint.
Bland salt, olivenolie, panko og pistacienødder i en lille skål.
Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir. Dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. Fordel pistacienødder ovenpå, og pres forsigtigt, så de sidder fast.
Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak estragon groft.
Skyl salat.
Skær rødbede i 1 cm tern.
Opvarm en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt bearnaisesauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend kartofler med smør og estragon på bagepladen.
Vend salat, rødbede, olivenolie, salt, grønne bønner og pinjekerner i skålen med skalotteløg.
Anret laks, kartofler og salat på tallerkener.
Top laks med bearnaisesauce.