Vi tænker at I nok er en familie som kan lide ananas i maden. Det er der rigeligt af denne aften, hvor vi både laver en frisk ananassalsa med agurk, rødløg og koriander, og laver en glaze med smør og ananasjuice som vi bruger til ovnstegt BBQ-kylling. Vi serverer kylling og salsa med krydrede cajunkartofler og en frisk dip med crème fraiche og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
½ dåse
Ananasskiver
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hæld saft fra ananas i en skål.
Hak ananas [1/2 dåse, 2P] og agurk groft.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.
Bland ananas, agurk, rødløg, koriander, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og BBQ-krydderi i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland fraiche, limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt smør [2 spsk I 4 spsk] og ananassaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet,
Anret kartofler, kylling og ananassalsa på tallerkener.
Top kylling med glace.
Server med dip.