topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ananasglaseret BBQ-kylling

Ananasglaseret BBQ-kylling

med krydrede cajunkartofler og ananassalsa

Vi tænker at I nok er en familie som kan lide ananas i maden. Det er der rigeligt af denne aften, hvor vi både laver en frisk ananassalsa med agurk, rødløg og koriander, og laver en glaze med smør og ananasjuice som vi bruger til ovnstegt BBQ-kylling. Vi serverer kylling og salsa med krydrede cajunkartofler og en frisk dip med crème fraiche og lime.

Allergener:
Sulfitter
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)

½ dåse

Ananasskiver

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2966 kJ
Kalorier (kcal)709 kcal
Fedt35.2 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat56.9 g
Sukker12.2 g
Protein41.4 g
Salt3.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav salsa
2

Imens, hæld saft fra ananas i en skål.

Hak ananas [1/2 dåse, 2P] og agurk groft.

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.

Bland ananas, agurk, rødløg, koriander, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og BBQ-krydderi i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav dip
4

Halver lime [½ stk, 2P]. 

Bland fraiche, limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Lav glace
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt smør [2 spsk I 4 spsk] og ananassaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet,

Server
6

Anret kartofler, kylling og ananassalsa på tallerkener. 

Top kylling med glace.

Server med dip. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image