Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Vi panerer sej i aiolidressing og panko, og bager den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, stegt broccoli, gulerod og forårsløg, hjemmesyltet agurk og sort sesammayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
1 stk
Agurk
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder: Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær fisk i 3 cm tern. Bland aioli og ketchup i en stor skål. Smag til med salt* og peber*.
Bland fisk med aiolidressing, så fisk er dækket. Tilsæt panko, og sørg for at fisk er dækket. Placer fisk i et lag på en bageplade med bagepapir, og top med resterende pankomix. Dryp med en smule olivenolie*, og bag indtil sprød og gennemstegt, 12-15 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middel varme. Steg hvidløg indtil velduftende, 30 sek. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil ris er blødt, og vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær agurk i tynde skiver og bland dem med hvidvinseddike og sukker* [1 tsk | 1 tsk] i en skål. Skær broccoli i små stykker, også stilken. Skær gulerod (uskrællet) i tynde halvmåner. Skær forårsløg i tynde skiver, del det hvide og det grønne op.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli (inklusive stilk), gulerod og hvid forårsløg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde. TIP: Kom en smule vand* i stegepanden, så bliver maden hurtigere færdig. Krydr med salt* [¼ tsk | ½ tsk] og peber*.
Hæld væde fra agurk, og tryk ekstra væde godt ud. Anret hvidløgsris i dybe tallerkener og top med stegte grøntsager, pankopaneret sej og syltet agurk. Dryp med sort sesammayonnaise og drys med grøn forårsløg.