Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Vi panerer sej i aiolidressing og panko, og bager den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, stegt broccoli, gulerod og forårsløg, hjemmesyltet agurk og sort sesammayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Ketchup til sauce
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær fisk i 3 cm tern. Bland aioli og ketchup i en stor skål. Smag til med salt og peber.
Bland fisk med aiolidressing, så fisk er dækket. Tilsæt panko, og sørg for at fisk er dækket. Placer fisk i et lag på en bageplade med bagepapir, og top med resterende pankomix.Dryp med en smule olivenolie, og bag indtil sprød og gennemstegt, 12-15 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme. Steg hvidløg indtil velduftende, 30 sek. Tilsæt ris, vand og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil ris er blødt, og vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær agurk i tynde skiver og bland dem med hvidvinseddike og sukker i en skål. Skær broccoli i små stykker, også stilken. Skær gulerod (uskrællet) i tynde halvmåner. Skær forårsløg i tynde skiver, del det hvide og det grønne op.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli (inklusive stilk), gulerod og hvid forårsløg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde. TIP: Kom en smule vand i stegepanden, så bliver maden hurtigere færdig. Krydr med salt og peber.
Hæld væde fra agurk, og tryk ekstra væde godt ud. Anret hvidløgsris i dybe tallerkener og top med stegte grøntsager, pankopaneret sej og syltet agurk. Dryp med sort sesammayonnaise og drys med grøn forårsløg.