Paneret sej og sprøde rejer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paneret sej og sprøde rejer

Paneret sej og sprøde rejer

med ovnbagte kartofler og syrlig tatarsauce

Hvis du nogensinde har været i London, har du sikkert prøvet den klassiske Fish & Chips. Nu er det tid til at lave det derhjemme. Vi opgraderer vores version og frister med både sej, rejer og "chips". Den hjemmelavede tatarsauce slår enhver købt version, og ovnbagte grønne bønner med citron giver en skøn kontrast.

Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Krebsdyr
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ pose

Estragon

1 stk

Skalotteløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

75 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Curry-on

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Citron

150 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3466 kJ
Kalorier (kcal)828 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat92.3 g
Sukker9.5 g
Protein46.5 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt skalotteløg
2

Imens, hak skalotteløg fint.

Hak estragon [1/2 pose, 2P] groft. 

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Paner fisk og rejer
3

Bland hvedemel [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Curry-On i en tredje dyb tallerken.

Dub fisk og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Vend rejer i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg fisk og rejer
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Fisk og rejer er færdige, når kødet er mælkehvidt og mat. - Tilsæt mere olivenolie, hvis fisken sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov. 

Lav tatarsauce
5

Imens, skær ender af grønne bønner, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i 10-12 min, eller indtil møre. Tilsæt et skvæt citronsaft, og vend sammen.

Hæld væde fra skalotteløg. 

Bland mayonnaise, skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], estragon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret fisk, rejer og fritter på tallerkener.

Server med grønne bønner, tatarsauce og resterende citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image