
Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi steger torsk sammen med en lækker citronbouillon og smør. Spændende tilbehør er kartoffelmos med spinat, hvidløg, fraiche, persille og ost. Vi topper med sprøde mandler, og maden er klar til at nydes!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
1 pose
Dild
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
20 g
Finrevet ost
1 stk
Citrusfrugt
1 pose
Kruspersille
1 stk
Løg
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
¼ pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
efter behov
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)

Tag fisk ud af køleskabet, og krydr begge sidder med et nip salt*. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde både. Hak persille og dild groft. Skær citron i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, dild, et nip peber*, halvdelen af persille og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 2-3 min. Tilsæt spinat og resterende hvidløg, og steg i 2-3 min, eller indtil spinaten falder sammen. Stil til side i en skål. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], fraiche [2 spsk | 4 spsk], revet ost, resterende persille og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 1 min. Vend fisk, og hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret kartoffelmos og spinat på tallerkener. Top med fisk og sauce. Drys med mandler.