Pandestegt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt torsk

Pandestegt torsk

med kartoffelmos & mandler

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi steger torsk sammen med en lækker citronbouillon og smør. Spændende tilbehør er kartoffelmos med spinat, hvidløg, fraiche, persille og ost. Vi topper med sprøde mandler, og maden er klar til at nydes!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Nødder
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pose

Dild

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

1 stk

Citron

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

¼ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2310 kJ
Fedt22.62 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat50.41 g
Sukker6.7 g
Protein33.45 g
Salt1.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tag fisk ud af køleskabet, og krydr begge sidder med et nip salt*. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Forbered råvarer
2

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde både. Hak persille og dild groft. Skær citron i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

Bland citronbouillon
3

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, dild, et nip peber*, halvdelen af persille og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Lav kartoffelmos
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 2-3 min. Tilsæt spinat og resterende hvidløg, og steg i 2-3 min, eller indtil spinaten falder sammen. Stil til side i en skål. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], fraiche [2 spsk | 4 spsk], revet ost, resterende persille og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 1 min. Vend fisk, og hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartoffelmos og spinat på tallerkener. Top med fisk og sauce. Drys med mandler.