Ost- og sennepsbagt kuller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- og sennepsbagt kuller

Ost- og sennepsbagt kuller

med ovnbagte rodfrugter og urtecreme

Tag hele familien med i køkkenet i aften, vi skal nemlig lave en masse godt. Vi ovnbager rødbede, gulerod, kartofler og pastinak, og vender dem derefter med salat. De får selskab i ovnen af kuller, som vi topper med sennep og oste-pankoblanding. Vi serverer herlighederne med en cremet urtecreme med fraiche, hvidløg og frisk persille.

:
Kalorielet
:
Fisk
Gluten
Hvede
Sennep
Mælk
Æg

35 minutter
15 minutter

250 g

Kuller

()

25 g

Panko

()

15 g

Sennep

()

1 pose

Bredbladet persille

75 ml

Fraiche

()

1 stk

Pastinak

300 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

60 g

Blandet salat

20 g

Finrevet ost

()

1 stk

Gulerod

½ stk

Hvidløgsfed

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Energi (kJ)2316 kJ
Kalorier (kcal)554 kcal
Fedt17.5 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat60.9 g
Sukker16.7 g
Protein41.4 g
Salt2.5 g

Bageplade
Ildfast fad

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered topping
2

Bland finrevet ost, panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og overfør til et ildfast fad med bagepapir.

Bag fisk
4

Smør fisk med sennep, og top med pankotopping. Pres med en ske, så det fastner.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav urtecreme
5

Imens, skyl salat.

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland fraiche, hvidløg, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend bagte rodfrugter med salat på bagepladen lige inden servering.

Krydr med et nip salt.

Server
6

Anret rodfrugter og fisk på tallerkener. 

Server med urtecreme.