Tag hele familien med i køkkenet i aften, vi skal nemlig lave en masse godt. Vi ovnbager rødbede, gulerod, kartofler og pastinak, og vender dem derefter med salat. De får selskab i ovnen af kuller, som vi topper med sennep og oste-pankoblanding. Vi serverer herlighederne med en cremet urtecreme med fraiche, hvidløg og frisk persille.
250 g
Kuller
()
25 g
Panko
()
15 g
Sennep
()
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Fraiche
()
1 stk
Pastinak
300 g
Kartofler
1 stk
Rødbede
60 g
Blandet salat
20 g
Finrevet ost
()
1 stk
Gulerod
½ stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Bland finrevet ost, panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og overfør til et ildfast fad med bagepapir.
Smør fisk med sennep, og top med pankotopping. Pres med en ske, så det fastner.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skyl salat.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland fraiche, hvidløg, persille og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte rodfrugter med salat på bagepladen lige inden servering.
Krydr med et nip salt.
Anret rodfrugter og fisk på tallerkener.
Server med urtecreme.