Marokkansk krydret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk krydret aubergine

Marokkansk krydret aubergine

med røget 'muhammara' og urtebulgur

Muhammara er en velsmagende mellemøstlig dip. Vores skønne variant indeholder røget paprika, valnødder, calabresepesto og chili. Vi servere den med bulgur blandet med frisk persille, og ovnbagt peberfrugt og løg, krydret ovnbagt aubergine, kølende yoghurt og lune pitabrød.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Selleri
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Saha-Ras

60 g

Calabresepesto

1 g

Chiliflager

2 g

Røget paprika

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Peberfrugt

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3038 kJ
Kalorier (kcal)726 kcal
Fedt31.9 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat82.7 g
Sukker18 g
Protein17.9 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], Saha-Ras, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Halver aubergine på langs. 

Bag grøntsager
2

Rids aubergine på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Placer med bunden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med krydderolie.

Fordel peberfrugt og rødløg på samme bageplade [2 stk, 4P]. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
3

Imens, bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.

Lav muhammara
4

Imens, hak valnødder groft.

Bland røget paprika [1/2 pakke, 2P], valnødder, calabresepesto og chiliflager i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav urtebulgur
5

Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min, når grøntsagerne har 4 min tilbage.

Hak persille groft.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Vend persille, peberfrugt, rødløg, et skvæt citronsaft og et nip salt i gryden med bulgur lige inden servering.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener.

Top med aubergine.

Server med muhammara, yoghurt og pitabrød.