Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med ovnbagte grøntsager og persillebulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland, og tilbereder peberfrugter, løg og tomat, der får den helt rigtige smag af at blive ovnbagt med vores færdiglavede krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander grøntsagerne med bulgur, og serverer dem med sprødstegt kylling og cremet citronyoghurt.

Tags:
Kalorielet
Max 50g kulhydrater
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

2 g

Middelhavsdrøm

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2350 kJ
Kalorier (kcal)562 kcal
Fedt18.5 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat45.1 g
Sukker15.2 g
Protein47 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern. 

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager [2 stk, 4P] på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre. 

Kog bulgur
2

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Steg kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
4

Imens, hak persille fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland bulgur
5

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt bagte grøntsager, persille, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber til gryden med færdigkogt bulgur, og vend sammen.

Server
6

Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Drys med græskarkerner.

Server med citronyoghurt.