
Lemon baked cod
with chervil sauce and garlic potato mash
Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 stk
Porre
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 pose
Kørvel
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skær gulerødder (uskrællet) i stave. Skær porre [½ stk, 2P] i kvarte på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog kartoffel i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra.

Skær citron [½ stk, 2P] i tynde skiver. Dub fisk tør med køkkenrulle, og placer i et ildfast fad med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Top med citron, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Hak kørvel groft. Kog madlavningsfløde og grøntsagsbouillon i en mellemstor gryde på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt sennep og kørvel (gem lidt til anretning), og pisk sammen. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og finrevet ost til gryden med kartofler, og mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og krydr med et nip peber*.

Anret kartoffelmos i dybe tallerkener. Øs sauce over. Top med fisk, gulerod og porre. Drys med resterende kørvel.