Har du aldrig hørt om taquitos? Det er en mexicansk ret bestående af en lille sammenrullet tortilla med fyld. Vores skønne variant indeholder stegt løg og godt krydret hakket svine- og kalvekød. Vi serverer vores svine- og kalvekødstaquitos med ovnbagte Tex Mex-kartofler, spicy pico de gallo og mild limefraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
5 g
Tex-Mex
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Panamad
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ dåse
Tomatpuré
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, Panamad, tomatpuré [½ dåse, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 1 min.
Tag panden af varmen.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg og koriander fint.
Bland tomat, rødløg, koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Fordel kødfyld på tortillabrød, og rul sammen til taquitos.
Placer på en anden bageplade med bagepapir, pensl med olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 7-9 min, indtil sprøde og gyldne.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland fraiche, et skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.
Anret taquitos på tallerkener.
Top med en smule limefraiche og pico de gallo.
Server med kartofler og resterende pico de gallo og limefraiche.