topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Italiensk kongerejepasta

Italiensk kongerejepasta

med soltørrede tomater og pinjekerner

Italiensk madkunst har så meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften frister vi med kongerejer, som bliver stegt gyldne, og derefter får lov at simre i en skøn sauce med citron, smør og chili. Vi laver også en fantastisk sauce med zucchini, soltørrede tomater, fløde og basilikum, som vi blander med tagliatelle. Spændende tilbehør er en frisk rucolasalat med pinjekerner.

Allergener:
Krebsdyr
Æg
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kongerejer

(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

½ stk

Citron

1 pose

Basilikum

50 g

Soltørrede tomater

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Zucchini

40 g

Rucola

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3559 kJ
Kalorier (kcal)851 kcal
Fedt43.1 g
Mættet fedt16 g
Kulhydrat85.8 g
Sukker10.2 g
Protein34.3 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Rist pinjekerner
2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. 

Overfør til en skål.

Steg rejer
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, chili og et stort skvæt citronsaft, og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Overfør til en skål, og dæk til med sølvpapir.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg grøntsager
4

Riv zucchini [½ stk, 2P] groft.

Hak soltørrede tomater og basilikum groft.

Skyl rucola.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og soltørrede tomater i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og rør rundt.

Sænk til middel varme.

Tilsæt pasta
5

Imens, kog pasta i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Vend pasta, basilikum og pastavand i stegepanden.

Bland rucola, pinjekerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis pasta virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med rejer og citronsauce. 

Server med rucolasalat.