Japansk andelårs-'donburi'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk andelårs-'donburi'

Japansk andelårs-'donburi'

med sesamsukkerærter og ingefærris

Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og Teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, kødet er sprødstegt hel and glaseret med Teriyakisauce, og grønsagerne består af bagte sesamsukkerærter og syltede radiser og gulerod.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

430 g

Sous vide andelår, konfiteret

150 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

150 g

Jasminris

10 g

Ingefærpasta

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

75 g

Radiser

½ stk

Lime

1 stk

Gulerod

1 pose

Sukkerærter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3889 kJ
Kalorier (kcal)929 kcal
Fedt35.3 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat91.6 g
Sukker25 g
Protein56.7 g
Salt9 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag andelår
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Bag i ovnen i 30 min.

Kog ris
2

Imens, smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt grøntsager
3

Halver lime [½ stk, 2P].

Skær radiser i tynde skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], radiser og gulerod i en mellemstor skål.

Hæld lage fra inden servering.

Bag sukkerærter
4

Fordel sukkerærter på en bageplade med bagepapir, når andelårene har 5 min tilbage. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i 4-5 min, eller indtil næsten møre.

Glaser andelår
5

Glaser færdigbagte andelår med halvdelen af teriyakisauce. 

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris, sukkerærter og andelår i dybe tallerkener, og top andelår med resterende teriyakisauce.

Server med grøntsager.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image