Japansk inspireret kongereje-'donburi'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk inspireret kongereje-'donburi'

Japansk inspireret kongereje-'donburi'

med ingefærris og sort sesammayo-slaw

Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og Teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, aftenens kød er sprødstegte pankopanerede rejer med Teriyakisauce, og grønsagerne består af kålsalat med sesammayo, og limesyltet radise og agurk.

Allergener:
Krebsdyr
Gluten
Hvede
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kongerejer

(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Jasminris

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Lime

75 g

Radiser

1 stk

Agurk

37.5 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

½ stk

Ingefær

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 stk

Æg (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3470 kJ
Kalorier (kcal)829 kcal
Fedt32.7 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat99.8 g
Sukker11.4 g
Protein31.6 g
Salt6.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt grøntsager
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Skær radiser og agurk i tynde skiver.

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], radiser og agurk i en lille skål.

Hæld lage fra inden servering.

Lav salat
3

Snit forårsløg fint.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Bland sesamfrø, forårsløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Bland spidskål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sesammayonnaise i en stor skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Paner rejer
4

Dup rejer tørre med et køkkenrulle.

Bland rejer, hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Pisk æg [1 stk | 1 stk] i en lille skål.

TIP: Brug halvdelen af det piskede æg [2P].

Steg rejer
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Vend panko i skålen med rejer.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, grøntsager, salat og rejer i dybe tallerkener.

Top rejer med teriyakisauce [1/2 pakke, 2P].

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image