topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa-krydret kuller

Harissa-krydret kuller

med ovnbagte grøntsager og fraiche

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med kuller som vi krydrer med Harissa-krydderi og bager sammen med kartofler, gulerødder, peperfrugt og radise krydret med røget paprika. Spændende tilbehør er gremolata med persille, hvidløg og citronsaft, og kølende fraiche.

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

75 g

Radiser

4 g

Røget paprika

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

4 g

Harissa-krydderi

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2508 kJ
Kalorier (kcal)599 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat61.6 g
Sukker16.8 g
Protein37.8 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartoffel (uskrællet), gulerod (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Halver radiser.

Bag grøntsager
2

Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt [1 tsk I 2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav gremolata
3

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland persille, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.

Forbered fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med Harissa-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag fisk
5

Placer fisk ovenpå grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.

Dryp med olivenolie, og bag i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret grøntsager og fisk på tallerkener.

Dryp med gremolata.

Server med fraiche.