topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret hakkebøf

Gratineret hakkebøf

med bagt portobello og karamelliseret rødløg

Alle har brug for lidt luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest og serverer saftige hakkebøffer, gratineret med ost, og hjemmelavet, sprøde fritter. Vidunderlig tilbehør er karamelliserede løg, bagt portobello og en frisk kålsalat med purløg.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Portobello

4 g

Panamad

250 g

Hakket oksekød

500 g

Kartofler

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Purløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 2)

2 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)611 kcal
Energi (kJ)2555 kJ
Fedt27.1 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat58.7 g
Sukker12.3 g
Protein37.4 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1/4 spsk I 1/2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 5-6 min, eller indtil blød. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt*, og rør godt rundt. Steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Tag panden af varmen.

Bag portobello
3

Fjern stammen fra portobello. Placer portobello på en bageplade med bagepapir. Krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og brunet. Bland hakket oksekød, Panamad og salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil næten gennemstegt. Top med finrevet ost, dæk med låg, og steg i yderligere 1-2 min, eller indtil osten er smeltet. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland salat
5

Snit purløg fint. Bland snittet salat, purløg (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en skål, og masser i 30 sek, eller indtil mør.

Server
6

Anret fritter og hakkebøffer på tallerkener. Top hakkebøffer med rødløg og portobello. Drys med resterende purløg. Server med salat og mayonnaise.