Græsk inspireret citronkuller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret citronkuller

Græsk inspireret citronkuller

med oreganokartofler og tomatsalat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk kuller, som får lov at simre i en spændende sauce med grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og basilikum. Samtidig bager vi kartofler krydret med oregano, og så laver vi en frisk tomatsalat. Vi topper herlighederne med kølende yoghurt, og så er maden færdig.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Kalorielet
Allergener:
Selleri
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

½ stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

60 g

Blandet salat

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1945 kJ
Kalorier (kcal)465 kcal
Fedt13.4 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat51.3 g
Sukker7.1 g
Protein37.1 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak basilikum fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Hak tomat groft.

Skyl salat.

Hak hvidløg fint.

Lav tomatsalat
3

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og basilikum i en lille skål.

Bland tomat, salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.

Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, tilsæt citronbouillon, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered yoghurt
5

Bland yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret kartofler, fisk og tomatsalat på tallerkener.

Dryp med yoghurt.