topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
Kalorielet
Børnevenlig
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

225 g

Hakket oksekød

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Hvidløgsfed

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2568 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt31.9 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat47.8 g
Sukker10.1 g
Protein34.3 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered agurk
2

Riv agurk fint, og pres væde ud gennem en si. 

Krydr med et nip salt i en lille skål.

Lav tomatsalat
3

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hak rødløg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og balsamico i en skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg hakkebøffer
4

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], mælk [1 spsk | 2 spsk], panko [1/2 pose, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk], Jorden Rundt og halvdelen af hvidløg i en stor skål. 

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, og steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, et nip peber og resterende hvidløg i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. 

Drys med resterende basilikum.