Fransk inspireret kylling i estragonsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk inspireret kylling i estragonsauce

Fransk inspireret kylling i estragonsauce

med 'lyonnaise'-kartofler og pæresalat

Fransk madlavningskunst er kendt for at bruge mange friske krydderier, og aftenens opskrift indeholder både frisk rosmarin, som vi krydrer kartofler med, og frisk dragon som vi bruger i en cremet sauce. De bagte kartofler bliver ekstra festlige af at blive anrettet lyonnaise-style, hvilket kendetegnes ved at de serveres med karamelliserede løg. Kartoflerne får selskab i ovnen af kylling med citronpeber. Som kontrast til den tunge mad laver vi også en frisk pæresalat med rucola.

Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

2 g

Citronpeber

1 pose

Estragon

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

40 g

Rucola

1 stk

Pære

½ stk

Rosmarin

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand* (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3166 kJ
Kalorier (kcal)757 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat59.5 g
Sukker14.5 g
Protein42.1 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] groft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm skiver, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Bag kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Hak estragon groft.

Opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt crème fraiche, vand [1/2 dl | 1 dl], sennep, salt [1/4 tsk | 1//2 tsk] og estragon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Hold varm indtil servering.

Lav salat
5

Skyl rucola. 

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland rucola, pære, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.

Vend kartofler med løg lige inden servering.

Server
6

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.

Top kylling med estragonsauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image