Fransk madlavningskunst er kendt for at bruge mange friske krydderier, og aftenens opskrift indeholder både frisk rosmarin, som vi krydrer kartofler med, og frisk dragon som vi bruger i en cremet sauce. De bagte kartofler bliver ekstra festlige af at blive anrettet lyonnaise-style, hvilket kendetegnes ved at de serveres med karamelliserede løg. Kartoflerne får selskab i ovnen af kylling med citronpeber. Som kontrast til den tunge mad laver vi også en frisk pæresalat med rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
2 g
Citronpeber
1 pose
Estragon
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
40 g
Rucola
1 stk
Pære
½ stk
Rosmarin
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] groft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm skiver, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, opvarm en smule olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak estragon groft.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt crème fraiche, vand [1/2 dl | 1 dl], sennep, salt [1/4 tsk | 1//2 tsk] og estragon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Hold varm indtil servering.
Skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland rucola, pære, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Vend kartofler med løg lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top kylling med estragonsauce.