topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk sataykylling

Asiatisk sataykylling

med citrongræsris og agurkesalat

I aften frister vi med fantastisk sprødstegt kylling som vi marinerer i vores egen krydderiblanding som vi kalder Ginger Ninja. Velsmagende tilbehør er citrongræs med smør, en frisk og farverig salat med gulerod, agurk og forårsløg, og en crunchy dip med sataysauce og peanuts.

Allergener:
Æg
Sennep
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Lime

100 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

1 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod, Julienne

1 stk

Citrongræs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3452 kJ
Kalorier (kcal)825 kcal
Fedt36.5 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat77 g
Sukker13.7 g
Protein45 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Bland Ginger Ninja, olivenolie [1 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål. 

Vend kylling i skålen.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.

Snit forårsløg fint.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Bland gulerod, agurk, forårsløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Bland sataysauce
5

Hak peanuts groft.

Bland sataysauce og peanuts i en lille skål.

Server
6

Anret ris, kylling og salat i dybe tallerkener.

Server med sataysauce og resterende limebåde.