topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kongerejerisotto

Cremet kongerejerisotto

med ristede pinjekerner og zucchinisalat

I dag laver vi en perfekt kogt risotto med porrer, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Fløde, grøntsagsbouillon, ost, citron og smør giver vores risotto fylde og masser af smag. Vi topper med kongerejer stegt med chili og hvidløg, og server herlighederne med en frisk zucchinisalat med rucola, og ristede pinjekerner.

Allergener:
Selleri
Mælk
Æg
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Porre

150 g

Risottoris

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ stk

Citron

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Zucchini

40 g

Rucola

250 g

Kongerejer

(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)

1 stk

Hvidløgsfed

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 3)

6 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3896 kJ
Kalorier (kcal)931 kcal
Fedt55.3 g
Mættet fedt26.5 g
Kulhydrat73 g
Sukker9.5 g
Protein34.1 g
Salt6.1 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Skær porre i tynde, halve skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Rist pinjekerner
2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Lav risotto
3

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Tag panden af varmen. Tilsæt halvdelen af finrevet ost, smør [1 spsk I 2 spsk], et nip peber og citronsaft [1 spsk I 2 spsk], og rør rundt.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Lav salat
4

Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd.

Skyl rucola.

Bland zucchini, rucola, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Steg rejer
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5-6 min tilbage.

Steg rejer med et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, chiliflager og vand [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Drys med pinjekerner og resterende finrevet ost.

Top med rejer og sauce fra stegepanden.

Server med zucchinisalat.