Aftenens skønne ret fører tankerne til en amerikansk diner. De vidunderligt saftige kyllingefileter smelter i munden, og får yderligere smag af den varme og velsmagende BBQ-glace. Server kylling med fluffy majsris med forårsløg og en cremet hjemmelavet ranchdressing. Velbekomme!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Majs
2 stk
Tomat
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
BBQ-sauce
1 pose
Purløg
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
40 g
Aioli
1 stk
Forårsløg
1 pakke
Fraiche
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 tbsp I 2 tbsp] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], ris og et nip salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær tomat i 1 cm tern. Dræn majs. Snit forårsløg fint. Hak purløg fint. Bland fraiche [½ pakke, 2P], sennep og halvdelen af purløg til en dressing i en skål, krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side. Læg kylling mellem to bagepapir på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Opvarm en stor stegepande på høj varme. Steg majs i 3-4 min, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt BBQ-sauce, og vend med kylling. Tag panden af varmen. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland majs og forårsløg i gryden med hvidløgsris, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret hvidløgsris og BBQ-kylling på tallerkener. Øs overskydende BBQ-sauce fra panden over. Top med tomat og resterende purløg. Server med dressing.