Udonnudelsalat med BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Udonnudelsalat med BBQ-kylling

med sprøde grøntsager og sesamfrø

Udon nudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De kendetegnes ved deres hvide farve, og ved at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig salat med kålblanding, gulerod, forårsløg, og en dressing med fraiche, BBQ-sauce og sojasauce. Vi topper med BBQ-stegt kylling og frisk limesaft.

Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Mælk
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

75 g

Koreansk BBQ-sauce

(Indeholder Soja, Sesam)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2872 kJ
Kalorier (kcal)686 kcal
Fedt18.7 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker16.4 g
Protein48.9 g
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

1

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde-

Gem nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Vend nudler med olivenolie [1 spsk I 2 spsk].

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med BBQ-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min på hver side, indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Snit forårsløg fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

4

Bland fraiche, BBQ-sauce, sojasauce, nudelvand og et nip peber i en stor skål.

5

Vend nudler, kålblanding, gulerod og forårsløg i dressingen.

Skær kylling i tynde skiver.

TIP: Tilsæt mere vand, hvis nudlerne virker tørre.

TIP: Tilsæt kødsaft fra kylling til salat for ekstra smag.

6

Anret nudelsalat i dybe tallerkener, og drys med sesamfrø.

Top med kylling, og pres limejuice over.