Bagt knoldsellerigratin og røget laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagt knoldsellerigratin og røget laks

Bagt knoldsellerigratin og røget laks

med finrevet ost og grøn salat

Imponer familien med en gylden og velduftende gratin, fyld med skønne ingredienser. Vi koger kartofler og knoldselleri inden de havner i et ildfast fad sammen med røget laks, en fantastisk sauce med smør, mælk, fløde, hvidløg og grøntsagsbouillon. Vi topper med ost, og når gratinen er i ovnen bikser vi en frisk salat sammen som giver fin kontrast til den cremede gratinen.

Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Blandet salat

½ stk

Citron

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 2)

10 spsk

Mælk (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2840 kJ
Kalorier (kcal)679 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt17.5 g
Kulhydrat64.6 g
Sukker12.5 g
Protein27.5 g
Salt4.3 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler og knoldselleri
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm halve skiver.

Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm skiver.

Kog kartofler og knoldselleri i 8-10 min, eller indtil næsten færdigkogte, og hæld vand fra.

Lav sauce
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt hvedemel [1 spsk I 2 spsk] under omrøring.

Tilsæt gradvist mælk [2 dl | 4 dl] og madlavningsfløde. Pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Lav gratin
3

Fordel halvdelen af ​​kartofler og knoldselleri i et ildfast fad.

Top med røget laks og resterende kartofler og knoldselleri.

Top med flødesauce, og drys med finrevet ost.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er møre og gratinen er gylden.

Forbered grøntsager
4

Imens, skyl salat.

Hak purløg fint.

Halver citron [½ stk, 2P].

Lav salat
5

Bland salat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad gratin køle en smule af inden servering.

Anret gratin på tallerkener.

Top med purløg.

Server med salat.