Lun avocado- og peberfrugtsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lun avocado- og peberfrugtsalat

Lun avocado- og peberfrugtsalat

med græsk salatost og basilikumpesto

I aften frister vi med en lun og fyldig salat med ovnbagt kartoffel og peberfrugt med middelhavskrydderier som vi vender med friske cherrytomater og spinat, og balsamicodressing. Vi topper salaten med salatost, basilikumpesto med hvidløg og revet ost, og græskarkerner.

Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Avocado

125 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 4)

3 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2976 kJ
Kalorier (kcal)711 kcal
Fedt43.6 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat58.2 g
Sukker14.1 g
Protein17.3 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Halver cherrytomater.

Skyl spinat.

Hak basilikum fint.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. 

Bag peberfrugt
3

Vend kartofler med peberfrugt på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage, og bag i resterende tid. 

Lav dressing
4

Bland balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Bland basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Lav salat
5

Tag færdigbagte kartofler og peberfrugt ud af ovnen, og lad køle af i 2-3 min.

Vend kartofler, peberfrugt, cherrytomater og spinat i skålen med dressing. 

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], græskarkerner, avocado og basilikumpesto.