I aften laver vi en særdeles skøn Asiatisk rissalat med masser af farv og smag. Rissalaten indeholder ris, peberfrugt og gulerød, og får ekstra smag af koriander, chili, og den lækre dressing. Salaten toppes med sprøde rejer og cremet avocado.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime, økologisk
½ stk
Rød chili
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Honning
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
150 g
Jasminris
2 stk
Gulerod
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
3 dl
Vand
Bring en stor gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget
Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i små tern. Del avocado, grav indmaden ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Hak koriander groft. Skær lime i både. Flæk chili [½ stk, 2 pers.], fjern kerner, og hak fint.
Bland sojasauce, honning, limesaft [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt rejer og hvidløg, og steg i 3-4 min.
Bland ris, peberfrugt, gulerod, et nip chili og halvdelen af koriander i en skål. Tilsæt dressing, og rør godt rundt. Krydr med salt* og peber*.
Anret rissalat i dybe tallerkener. Top med rejer og avocado. Drys med resterende koriander og chili. Server med limebåde.