topBanner
Asiatisk rissalat

Asiatisk rissalat

med rejer & avocado

I aften laver vi en særdeles skøn Asiatisk rissalat med masser af farv og smag. Rissalaten indeholder ris, peberfrugt og gulerød, og får ekstra smag af koriander, chili, og den lækre dressing. Salaten toppes med sprøde rejer og cremet avocado.

Tags:HurtigUnder 600 kcal
Allergener:glutensojakrebsdyrsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Gulerod

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Avocado

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Chili

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

25 g

Honning

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Rejer

(Indeholderkrebsdyr, sulfitter)

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

350 ml

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2398 kJ
Kalorier (kcal)573 kcal
Fedt11 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat86 g
Sukker22 g
Protein24 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en stor gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog.

Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog på lav varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget

2

Skræl gulerod, og riv groft.

Skær peberfrugt i små tern.

Del avocado, grav indmaden ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Hak koriander groft.

Skær lime i både.

Flæk chili [½ stk, 2 pers.], fjern kerner, og hak fint.

3

Bland sojasauce, honning, limesaft [1/2 spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*.

4

Hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Tilsæt rejer og hvidløg, og steg i 3-4 min.

5

Bland ris, peberfrugt, gulerod, et nip chili og halvdelen af koriander i en skål.

Tilsæt dressing, og rør godt rundt. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret rissalat i dybe tallerkener.

Top med rejer og avocado.

Drys med resterende koriander og chili.

Server med limebåde.