Tacos leder oftest tankerne hen til Mexico, men denne variant byder på vietnamesiske smage. Vi bygger vores skønne tacos med lune tortillas, frisk gulerod og mango, stegt plantefars og rødløg vendt med hvidløg, ingefær, sojasauce og lime og spicy asiatisk mayo. Vi topper med peanuts, chili og mynte, og så maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Mango
1 pose
Mynte
g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
2 tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sojasauce, sukker [2 tsk | 4 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et skvæt limesaft i en lille skål.
Hak mynte fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [2 spsk I 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og plantefars i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde og farsen er let brunet.
Tag panden af varmen.
Tilsæt sauce, og rør rundt.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyld tortillabrød med gulerod, plantefars og mango.
Top med srirachamayonnaise, peanuts, chili og mynte.