Stegt rumpsteak og cremet basilikumsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt rumpsteak og cremet basilikumsauce

Stegt rumpsteak og cremet basilikumsauce

med kartoffelmos og pinjekerne-salat

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak, marineret i sojasauce. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg og ost, en frisk salat med cherrytomater, skalotteløg og pinjekerner, og en fantastisk basilikumsauce med crème fraiche og sojasauce.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

60 g

Blandet salat

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 stk

Skalotteløg

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5286 kJ
Kalorier (kcal)1263 kcal
Fedt37.4 g
Mættet fedt19.2 g
Kulhydrat58.8 g
Sukker12.5 g
Protein46.7 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kød
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Vend bøffer med halvdelen af sojasauce og et stort nip peber i en mellemstor skål. 

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Sylt skalotteløg
3

Imens, hak basilikum fint.

Halver cherrytomater.

Skyl salat, og halver citron [½ stk, 2P].

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.

Bland cherrytomater, salat og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Steg bøffer
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer (lad overskydende marinade blive i skålen) i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav basilikumsauce
5

Opvarm samme stegepande (inklusive kødsaft) på middel varme.

Tilsæt resterende sojasauce, resterende marinade, crème fraiche, sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og basilikum, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.

Hælg lage fra skalotteløg, og vend i skålen med salat lige inden servering. 

Server
6

Anret bøffer og kartoffelmos på tallerkener.

Top bøffer med basilikumsauce.

Server med salat toppet med pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image