Stegt rumpsteak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt rumpsteak og rødvinssauce

Stegt rumpsteak og rødvinssauce

med ovnbagte kartofler og trøffelmayonnaise

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør rumpsteak som bliver stegt til perfektion. Festlige tilbehør er ovnbagte kartoffelbåde med ost, rødbedesalat med kørvel og pinjekerner, en fantastisk rødvinssauce og cremet trøffelmayonnaise.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

500 g

Kartofler

3 stk

Rødbede

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kørvel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

4 ml

Trøffelolie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5369 kJ
Kalorier (kcal)1283 kcal
Fedt38.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat70.3 g
Sukker21.5 g
Protein43.6 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler og rødbede
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Rist pinjekerner
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Pluk kørvel.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
4

Top kartofler med finrevet ost, når der 5 min tilbage, og bag indtil gyldne.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt et skvæt vand, rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min.

TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.

Lav rødbedesalat
5

Vend rødbede, kørvel, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål. 

Bland mayonnaise, trøffelolie [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og rødbedesalat på tallerkener.

Top salat med pinjekerner og bøffer med rødvinssauce.

Server med trøffelmayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image