
Rødvinsstegt kylling
med grov kartoffelmos og sprød kålsalat
Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling sammen med en lækker sauce med rødvin og appelsin. Vi koger kartoflerne og forvandler dem til grov kartoffelmos. Skønt tilbehør er en sprød kålsalat med både grønkål og rødkål og en lækker dressing med sennep og honning.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Bagekartoffel
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Grønkål, skåret
75 g
Rødkål, skåret
280 g
Kyllingebryst
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
½ g
Tørret timian
1 stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Tilsæt grønkål og rødkål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød.

Skær kylling i stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt*. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Halver appelsin. Tilsæt rødvinssauce, vand* [2 spsk | 4 spsk] og appelsinsaft til panden, og lad simre indtil tyknet. Tag panden af varmen.

Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener. Top med rødvinssauce.