Rødvinsstegt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rødvinsstegt kylling

Rødvinsstegt kylling

med grov kartoffelmos og sprød kålsalat

Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling sammen med en lækker sauce med rødvin og appelsin. Vi koger kartoflerne og forvandler dem til grov kartoffelmos. Skønt tilbehør er en sprød kålsalat med både grønkål og rødkål og en lækker dressing med sennep og honning.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

50 g

Grønkål, skåret

75 g

Rødkål, skåret

280 g

Kyllingebryst

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

½ g

Tørret timian

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2681 kJ
Kalorier (kcal)641 kcal
Fedt26.6 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat61 g
Sukker14.4 g
Protein42 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Bland dressing
2

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål.

Tilsæt kål
3

Tilsæt grønkål og rødkål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød.

Steg kylling
4

Skær kylling i stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt*. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt rødvinssauce
5

Halver appelsin. Tilsæt rødvinssauce, vand* [2 spsk | 4 spsk] og appelsinsaft til panden, og lad simre indtil tyknet. Tag panden af varmen.

Server
6

Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener. Top med rødvinssauce.