Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien! I aften laver vi pasta arrabiata. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med hakket svine- og kalvekød, skalotteløg, zucchini, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi spaghetti, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
125 g
Cherrytomater
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
12 ml
Balsamico
180 g
Spaghetti
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
2 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær zucchini i 2 cm tern.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, skalotteløg, cherrytomater, zucchini og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. - Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt balsamico, sukker, tomatpuré og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med basilikum og resterende finrevet ost.