Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland snittet kålsalat, mango, chili, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Dup rejer tørre med køkkenrulle.
Vend rejer med hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en skål.
Pisk æg [1 stk | 1 stk] i en anden skål, og vend i skålen med rejer.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg til 2P.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend rejer med panko i skålen.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris og mangosalat i dybe tallerkener.
Top med rejer.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Server med resterende limebåde.