Pandestegt havbars og cremet purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt havbars og cremet purløgssauce

Pandestegt havbars og cremet purløgssauce

med hvidløgsstegte kartofler og radiser

Ugens fiskeret frister med et væld af smage og farver. Vi steger kartofler og radise med smør og hvidløg, og så lader vi stegt havbars simre i en cremet purløgssauce med fløde. Samtidig laver vi en frisk salat med pære og citron, og så topper vi herlighederne med smuldret gedeost og ristede hasselnødder.

Allergener:
Nødder
Mælk
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Små kartofler, forkogte

75 g

Radiser

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 stk

Pære

50 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

300 g

Havbars

(Indeholder Fisk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 pose

Purløg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4225 kJ
Kalorier (kcal)1010 kcal
Fedt63.5 g
Mættet fedt21.9 g
Kulhydrat62.2 g
Sukker12.8 g
Protein44 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Halver kartofler og radiser.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg kartofler og radiser med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i 7-8 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Dæk til, og stil til side.

TIP: Steg grøntsagerne ad omgange ved behov.

Rist hasselnødder
2

Imens, hak hasselnødder groft.

Opvarm en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Lav salat
3

Skyl salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland salat, pære, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden.

Hak purløg fint. 

TIP: Steg ad omgange ved behov.

Lav sauce
5

Vend fisk forsigtigt, tilsæt madlavningsfløde, vand [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, purløg og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret grøntsager, salat og fisk på tallerkener. 

Top salat med smuldret gedeost [½ pakke, 2P] og hasselnødder.

Server med sauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image