Napolitansk inspirereret rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Napolitansk inspirereret rigatoni

Napolitansk inspirereret rigatoni

med kalamataoliven og cashew-crumble

I aften drømmer vi os væk til solrige Napoli, og laver en fyldig pastaret med masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk sauce med skalotteløg, hvidløg, tomater, balsamico, chili, calabresepesto, kalamataoliven og basilikum. Vi vender rigatoni i saucen og topper med sprød cashew-pangrattato med panko.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Gluten
Hvede
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

70 g

Kalamataoliven

40 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

2 stk

Hvidløgsfed

½ pakke

Hakkede tomater

1 pose

Basilikum

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 g

Chiliflager

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2966 kJ
Kalorier (kcal)709 kcal
Fedt27.8 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat92 g
Sukker12 g
Protein18.9 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak skalotteløg fint.

Hak basilikum fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak oliven groft.

Hak cashewnødder groft.

Lav crumble
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg panko og cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og balsamico, og lad simre i 6-7 min. Tilsæt chiliflager, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], pastavand, calabresepesto, oliven og et nip peber, og lad simre videre i 2 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og basilikum, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Drys med crumble.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image