topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lun svinekøds-banh mi

Lun svinekøds-banh mi

med sesambagte kartofler og sød mangosalat

I det vietnamesiske køkken er banh mi en kort baguette med sprød skorpe og luftig tekstur. Den deles på langs og fyldes med skønne ingredienser- Vi har valgt at fylde vores banh mi med marineret svinekød, agurkestave, syltet gulerod og chili, og så serverer vi dem med sesambagte kartofler og sød mangosalat med koriander og mynte.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svinekamfilet

2 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Mango

1 stk

Rød chili

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

100 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Vand (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

¼ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5552 kJ
Kalorier (kcal)1327 kcal
Fedt55.3 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat159.6 g
Sukker54.2 g
Protein49.6 g
Salt7.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.

Mariner kød
2

Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt. 

Bland svinekød, sojasauce, sød chilisauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort nip peber og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Sylt gulerod
3

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Bland hvidvinseddike, vand [2 spsk I 4 spsk], sukker [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål.

Vend gulerod i skålen, og stil til side.

Bland mangosalat
4

Skær halvdelen af agurk i tynde stave og resten i 1 cm tern.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Hak mynte og koriander groft.

Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Bland mango, hakket agurk, mynte, koriander, olivenolie [1/4 spsk |1/2 spsk] og et nip salt i en skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kød
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

Varm brød på risten i ovnen i 7-8 min, når kartoflerne har 7-8 min tilbage.

Lav et snit i brød uden at skære helt igennem.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Hæld lage fra gulerod.

Fyld brød med svinekød, agurkestave, gulerod og chili.

Server med kartofler, mangosalat og srirachamayonnaise.