I det vietnamesiske køkken er banh mi en kort baguette med sprød skorpe og luftig tekstur. Den deles på langs og fyldes med skønne ingredienser- Vi har valgt at fylde vores banh mi med marineret svinekød, agurkestave, syltet gulerod og chili, og så serverer vi dem med sesambagte kartofler og sød mangosalat med koriander og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
2 stk
Baguette
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
30 g
Hoisinsauce
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
100 g
Srirachamayonnaise
5 g
Ginger Ninja
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Bland svinekød, sojasauce, sød chilisauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort nip peber og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike, vand [2 spsk I 4 spsk], sukker [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Vend gulerod i skålen, og stil til side.
Skær halvdelen af agurk i tynde stave og resten i 1 cm tern.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hak mynte og koriander groft.
Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland mango, hakket agurk, mynte, koriander, olivenolie [1/4 spsk |1/2 spsk] og et nip salt i en skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Varm brød på risten i ovnen i 7-8 min, når kartoflerne har 7-8 min tilbage.
Lav et snit i brød uden at skære helt igennem.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Hæld lage fra gulerod.
Fyld brød med svinekød, agurkestave, gulerod og chili.
Server med kartofler, mangosalat og srirachamayonnaise.