HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikærtesalat
topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med spejlæg & hvidløgscroutoner (OBS! Æg medfølger ikke)

Hurtigt

Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkægglutensennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

1 stk

Kikærter

12.5 g

Agurk

50 g

Cherrytomater

2 stk

Hjertesalat

1 spsk

Sennep

(Indeholdersennep)

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Æg

Vand

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1253 kJ
Fedt23.6 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat8.79 g
Sukker8.3 g
Protein12.19 g
Salt0.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg. Bræk brød i mindre små stykker. Dræn kikærter i et dørslag.

2

Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.

3

Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*.

5

Bland sennep [½ pakke, 2 pers.], mayonnaise, vand*, 1/2 revet ost, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater. Vend sammen. TIP: Vent med at vende sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og spejlæg*. Drys med resterende ost.