topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med spejlæg & hvidløgscroutoner (OBS! Æg medfølger ikke)

Hurtigt

Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutenmælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

1 pakke

Kikærter

1 stk

Agurk

1 pakke

Cherrytomater

1 stk

Hjertesalat

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

½ pakke

Sennep

(Indeholdersennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg*

(Indeholderæg)

1 spsk

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3341 kJ
Kalorier (kcal)799 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat92 g
Sukker18 g
Protein36 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg. Bræk brød i mindre små stykker. Dræn kikærter i et dørslag.

2

Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie, et nip salt og peber. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.

3

Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg i 3-4 min. Krydr med salt og peber.

5

Bland sennep [½ pakke, 2 pers.], mayonnaise, vand 1/2 revet ost, en smule olivenolie, et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater. Vend sammen. TIP: Vent med at vende sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og spejlæg. Drys med resterende ost.