Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Finrevet ost
(Indeholdermælk, æg)1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Stenovnsbagt baguette
(Indeholdergluten)1 stk
Kikærter
12.5 g
Agurk
50 g
Cherrytomater
2 stk
Hjertesalat
1 spsk
Sennep
(Indeholdersennep)Mayonnaise
(Indeholderæg, sennep)Æg*
(Indeholderæg)Vand*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg. Bræk brød i mindre små stykker. Dræn kikærter i et dørslag.
Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.
Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*.
Bland sennep [½ pakke, 2 pers.], mayonnaise, vand*, 1/2 revet ost, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater. Vend sammen. TIP: Vent med at vende sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød
Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og spejlæg*. Drys med resterende ost.