I aften laver vi fantastisk Italiensk inspireret mad med masser af smag og farve. Vi bygger en vidunderlig frikadellesandwich med frikadeller, tomatsalsa med rødløg og hvidløg, salatmix og en smuk grøn pestomayo. De lækre frikadeller får ekstra smag af revet hård ost, som smelter ned i det møre kød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Baguette
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
225 g
Hakket oksekød
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Rødløg
15 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
125 g
Cherrytomater
20 g
Rucola
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
150 ml
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær tomat i små tern. Hak halvdelen af rødløg fint, og skær resten i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Bland æg* [1 stk | 2 stk], hakket svine- og kalvekød, panko og et stort nip salt* og peber* i en skål. Form fars til frikadeller (2 pr. person).
Bland hakket rødløg, tomat, hvidløg og olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg bøffer sammen med rødløgsskiver i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. Drys bøffer med revet ost, når der er 1 min tilbage af stegetiden.
Skær brød over på langs og derefter i kvarte. Placer på en bageplade med bagepapir, og varm i ovnen i 5-6 min. Smør brød med pestomayo. Top med bøffer, salatmix og tomatsalsa (3 spsk pr. person).
Bland resterende salatmix og tomatsalsa i en skål og server sammen med frikadellesandwich.