Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce

Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce

med knuste pestokartofler og salat

Aftenens opskrift indgår i kategorien "festmåltid", og I kan se frem til en overdådig en af slagsens. Vi krydrer en hel kylling med BBQ-krydderi og bager den til sprød perfektion. Samtidig bager vi kartofler, som vi knuser let og topper med hjemmelavet pesto. Vi laver også en cremet sauce med soltørrede tomater, fløde og middelhavskrydderier og en frisk salat med rucola, salatost og cherrytomater.

Allergener:
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid50 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1100 g

Hel kylling

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)

½ stk

Hvidløgsfed

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

10 g

Kyllingefond

100 g

Soltørrede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

500 g

Kartofler

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Basilikum

250 g

Cherrytomater

150 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

70 g

Rucola

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 1)

2.5 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

¾ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)9333 kJ
Kalorier (kcal)2231 kcal
Fedt150.2 g
Mættet fedt51.4 g
Kulhydrat74.1 g
Sukker23.2 g
Protein142.2 g
Salt10.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og BBQ-krydderi i en lille skål. 

Dub kylling tør med køkkenrulle, dryp med BBQ-olie, og krydr med salt [1 tsk | 2 tsk] udvendigt og indvendigt. Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min. Sænk til 220°C/200°C (varmluft), og bag videre i 25-35 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog kartofler
2

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.

Lav pesto
3

Imens, hak persille, pinjekerner og basilikum meget fint.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Lav salat
4

Halver cherrytomater.

Skær salatost i 2 cm tern.

Skyl rucola.

Bland rucola, salatost, cherrytomater, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.

Knus kartofler
5

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg soltørrede tomater i 1-2 min. Tilsæt Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og kyllingebouillon, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

 

Server
6

Anret kylling og kartofler i fade. 

Server med sauce og salat. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image