Hurtig kylling i cremet purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig kylling i cremet purløgssauce

Hurtig kylling i cremet purløgssauce

med blød kartoffelmos og saftig pæresalat

Skriger børnene efter mad? Så har du valgt den rette opskrift, på under en halvtime kan du trylle den skønneste måltid frem. Vi laver kartoffelmos på 5 min, og du skal hverken skræle eller skære kartoflerne. Samtidigt steger vi kylling, og lader den derefter simre i en cremet purløgssauce med fløde. Vi når også at lave en hurtig pæresalat med rucola.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Kartoffeltern, forkogte

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Pære

40 g

Rucola

1 pose

Purløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2577 kJ
Kalorier (kcal)616 kcal
Fedt24.1 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat452.3 g
Sukker30.4 g
Protein82.5 g
Salt7.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Kom kartofler, mælk [1/2 dl | 1 dl], vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1 tsk | 2 tsk] i en mellemstor gryde, og kog på middel varme i 5 min. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. 

Dæk til med låg, og stil til side.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Hak purløg fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
3

Sænk til middel varme. Tilsæt kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl], madlavningsfløde og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Vend rucola, pære, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.

Server
4

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.

Top kylling med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image