topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningstegt grillost

Honningstegt grillost

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano, og grillost stegt i honning er lige så velsmagende, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Vegetarisk
Proteinrig
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12.5 g

Honning

60 g

Blandet salat

1 stk

Citron

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2608 kJ
Kalorier (kcal)623 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt24.2 g
Kulhydrat58.3 g
Sukker15.9 g
Protein32.5 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bag tomater
2

Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. 

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv halvdelen af agurk, og skær resten i skiver.

Forbered grillost
3

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Lav tzatziki og salat
4

Skær citron i både.

Skyl salat.

Bland agurkeskiver, cherrytomater, blandet salat og et skvæt citronsaft i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Pres så meget væske ud af revet agurk som muligt gennem et viskestykke eller en si, og bland med yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg grillost
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], når der er 1 min tilbage, sænk til middel varme, og vend sammen.

Server
6

Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.

Server med tzatziki.