topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honningstegt grillost

med bagte oreganofritter og hvidløgsyoghurt

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Under 650 kcal
Klimavenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12.5 g

Honning

60 g

Blandet salat

1 stk

Citron

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2580 kJ
Kalorier (kcal)617 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt24.2 g
Kulhydrat59.2 g
Sukker14.4 g
Protein32.1 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P] og citronskal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag tomater
2

Halver cherrytomater. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Pres eller hak hvidløg fint. Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

Forbered halloumi
3

Skær halloumi i skiver (2 pr. person).

4

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland agurkeskiver, ovnbagte cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg halloumi
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil halloumi er dækket.

6

Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image