Grillet steak og cremet dilddressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet steak og cremet dilddressing

Grillet steak og cremet dilddressing

med knuste kartofler og syltet rødløg

Så blev det sensommerweekend, solen skinner, og selvfølgelig skal vi grille! Vi griller mør steak, og vi griller også hele friske løg. Vi serverer kød og løg med knuste kartofler, stegte gulerødder, grønne bønner og hjemmesyltet rødløg. En dejlig kontrast til alle disse herligheder er den cremede dilddressing. Så er maden klar!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

½ stk

Rødløg

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Grønne bønner

1 pose

Dild

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

2 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2911 kJ
Fedt35.9 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat55.5 g
Sukker11.8 g
Protein41.3 g
Salt0.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. 

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil næsten møre (tilberedes færdige i trin 3), og hæld vand fra.

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. 

Bland rødløg, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

Hak hvidløg og dild fint. 

Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm lange, tynde stave.

Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P] og forårsløg. 

Hæld væde fra rødløg inden servering.

Bland dilddressing
3

Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], dild (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en lille skål.

Overfør kogte kartofler til en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.  

Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Steg bøffer
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. 

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg forårsløg og gulerod i 2 min. 

Tilsæt grønne bønner, og steg videre i 4-5 min, eller indtil møre. 

Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Krydr med et nip salt og peber. 

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener. 

Top kartofler med dilddressing, rødløg og resterende dild.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image