
Grillet steak og cremet dilddressing
med knuste kartofler og syltet rødløg
Så blev det sensommerweekend, solen skinner, og selvfølgelig skal vi grille! Vi griller mør steak, og vi griller også hele friske løg. Vi serverer kød og løg med knuste kartofler, stegte gulerødder, grønne bønner og hjemmesyltet rødløg. En dejlig kontrast til alle disse herligheder er den cremede dilddressing. Så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
½ stk
Rødløg
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Grønne bønner
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
2 stk
Forårsløg
1 stk
Gulerod
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil næsten møre (tilberedes færdige i trin 3), og hæld vand fra.

Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Hak hvidløg og dild fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm lange, tynde stave.
Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P] og forårsløg.
Hæld væde fra rødløg inden servering.

Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], dild (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en lille skål.
Overfør kogte kartofler til en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg forårsløg og gulerod i 2 min.
Tilsæt grønne bønner, og steg videre i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Krydr med et nip salt og peber.
Skær bøffer i tynde skiver.

Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top kartofler med dilddressing, rødløg og resterende dild.