Græsk BBQ-kit | med grillet kuller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk BBQ-kit | med grillet kuller

Græsk BBQ-kit | med grillet kuller

4 portioner | og græsk salat, tzatziki og pita

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 6 trin og ingredienser til 4 personer. Lad hele familien være med og lave mad i aften, vi skal nemlig fylde grillen med lækkerier. Vi griller kuller med citron og soltørrede tomater, grillost og sprøde pitabrød. Samtidigt som vi griller laver vi også tzatziki, en cremet ostedip med yoghurt og salatost, og så ovnbager vi kartofler krydrede med rosmarin, citron og hvidløg. Og til denne græsk inspirerede måltid laver vi selvfølgelig også en græsk salat med cherrytomater, oliven, oregano, salatost og rødløg.

Allergener:
Mælk
Fisk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid50 minutter
50 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Agurk

300 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

500 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

2 stk

Citron

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

1000 g

Kartofler

1 stk

Rosmarin

250 g

Cherrytomater

70 g

Kalamataoliven

½ stk

Rødløg

1 pose

Oregano

4 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

100 g

Soltørrede tomater

150 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

40 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)9214 kJ
Kalorier (kcal)2202 kcal
Fedt98.6 g
Mættet fedt48.9 g
Kulhydrat199 g
Sukker38.9 g
Protein129.3 g
Salt13.7 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen på 240 °C/220 °C (varmluft). 

Forvarm grill på 200 °C på middel varme, og dryp med en smule olivenolie.

Halver citron. Pres eller hak halvdelen af hvidløg fint. Hak rosmarin fint.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på 2 bageplader med bagepapir. Dryp med olivenolie, citronsaft [1 spsk], krydr med rosmarin, hvidløg, salt [1/2 tsk ] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, indtil gyldne. 

Lav tzatziki og ostedip
2

Imens, smuldr halvdelen af ​​salatost i en mellemstor skål

Tilsæt halvdelen af yoghurt, sukker [1/4 tsk], olivenolie [1/2 spsk], salt [1/4 tsk] og et nip peber. Pisk indtil glat, 1-2 min.

Pres eller hak resterende hvidløg fint. 

Riv agurk [1 stk] groft.

Pres så meget væske ud som muligt fra agurk.

I en mellemstor skål blandes agurk, resterende yoghurt, hvidløg, salt [1/2 tsk] og et nip peber.

Lav græsk salat
3

Skær løg [1/2 stk] i tynde skiver.

Halver cherrytomater.

Skær agurk i halve skiver.

Hak oregano fint.

Halver oliven.

Bland tomat, agurk, oliven, løg, oregano, citronsaft [1 spsk], olivenolie [1/2 spsk], salt [1/2] og peber i  en lille skål. Smuldr resterende salatost over.

Forbered fisk
4

Skær citron [1 stk] i 0,5 cm skiver.

Hak soltørrede tomater groft.

Dub fisk tør med køkkenrulle, pensl med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk] og et nip peber.

Lav 4 sølvpapirbåde med 4 stykker 30x30 cm sølvpapir. Dryp med olivenolie i midten, og top med en citronskive, fisk og soltørrede tomater.

Fold siderne op for at lave en båd. Pres de åbne ender godt sammen, men lad toppen stå åben.

Grill fisk, ost og pita
5

Grill fisk i 10-12 min, indtil gennemstegt.

Skær grillost på bredden i tynde skiver, og pensl med olivenolie på begge sider. Grill grillost på grillen i 2-3 min på hver side, indtil gylden.

Grill pitabrød i 1-2 min på hver side, indtil gyldne og skær i 4 trekanter.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartofler på et fad, og top med ostedip.

Anret fisk toppet med solsikkekerner på et fad. 

Server med græsk salat, grillost, pitabrød og tzatziki. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image