topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andebryst à l’orange

Andebryst à l’orange

med blød pastinakmos og frisk salat

Andebryst á l’orange er en fantastisk velsmagende ret og noget nemmere at lave end en hel and. Vi steger andebryst, og samtidig laver vi en blød mos med kartofler og pastinak. Vi laver også en frisk salat med valnødder, citron og syltet skalloteløg. Vi topper vores and med en vidunderlig appelsinsauce med timian og rødvin.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Appelsin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Bagekartoffel

60 g

Blandet salat

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 stk

Skalotteløg

½ stk

Citron

1 stk

Pastinak

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3626 kJ
Kalorier (kcal)867 kcal
Fedt46.2 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat75.6 g
Sukker20 g
Protein40.1 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Tag andebryst ud af køleskabet og krydr med salt.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og pastinak  i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav salat
2

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Skyl salat.

Bland skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål. Stil til side.

Steg andebryst
3

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. 

Steg andebryst med skindsiden nedad i 7-8 min, eller indtil skindet er gyldent og sprødt.

Vend andebryst, og steg videre i 3 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering.

Forbered råvarer
4

Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Lav appelsinsauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først9 på middelhøj varme.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], timian og appelsin, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salat og valnødder i skålen med skalotteløg lige inden servering.

Server
6

Skær andebryst i tynde skiver.

Anret andebryst, kartofler og salat på tallerkener.

Top andebryst med appelsinsauce.