Risotto er en fantastisk ret som kan laves med mange spændende ting. Aftenens skønne variant indeholder løg, hvidløg, timian, hvidvinseddike, ost, smør, chorizo, cherrytomater og græskarkerner. Et ekstra twist får risotton af vores skønne krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise, og så serverer vi frisk rucola til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
125 g
Cherrytomater
200 g
Chorizo-pølse
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Løg
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
40 g
Rucola
8 g
Kyllingebouillon
1 pose
Timian
2 stk
Hvidløgsfed
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 spsk
Smør (trin 2)
6 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, indtil bløde. Tilsæt ris, timian og Hello Sunrise, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvinseddike, og steg videre i 1 min, eller indtil fordampet.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, skær chorizo i 1 cm tern.
Fordel chorizo i en side af en bageplade med bagepapir. Fordel cherrytomater i den anden side. Dryp cherrytomater med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/4 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min.
Skyl rucola.
Bland rucola, salt [1/4 tsk salt | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.
Fordel græskarkerner i et hjørne af bagepladen i ovnen, når der er 5 min tilbage.
Tag panden af varmen, når risottoen er færdigkogt.
Tilsæt finrevet ost og smør [1 spsk I 2 spsk], og krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med chorizo, cherrytomater og græskarkerner.
Server med rucola.